Ifølge de seneste rapporter er italienske hvidvine blevet så populære, at det nu er den mest solgte vin i Danmark. Med over 1000 registrerede druesorter og berømte vine som Barolo, Amarone, Chianti Classico, Brunello di Montalcino m.fl. er det ikke overraskende, at Italien er hjemsted for nogle af de mest populære vine i verden. Lad os udforske nogle af Italiens berømte regioner og finde ud af, hvad der gør dem så specielle. 

Piemonte-regionen 

Piemonte-regionen er et af Italiens vigtigste vindyrkningsområder. Området ligger i det nordvestlige Italien nær den franske grænse og er kendt for sine røde Nebbiolo-druer, som bruges til at fremstille de berømte Barolo- og Barbaresco-vine. Disse vine anses for at være blandt nogle af de fineste vine, der produceres i Italien, og de har en dyb rubinrød farve med aromaer af tørrede kirsebær og krydderier. 

Toscana-regionen 

Toscana er måske en af de mest berømte regioner, når det kommer til italiensk vin. Hjemsted for ikoniske toscanske rødvine som Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano, Morellino di Scansano og Brunello di Montalcino, tilbyder dette område en bred vifte af forskellige stilarter baseret på terroir og traditionelle vinfremstillingsteknikker. Den robuste Sangiovese-drue dominerer her, men andre druesorter som Cabernet Sauvignon kan også findes. 

Regionen Veneto 

Veneto-regionen ligger i det nordøstlige Italien og producerer flere hvide end røde druer. Her finder du nogle af Italiens bedste mousserende Proseccos fra DOCG-appellationer som Conegliano Valdobbiadene samt Valpolicella-appellationer som Amarone della Valpolicella, der er fremstillet af tørrede Corvina-druer. Disse kraftige, men fyldige rødvine har en intens aroma og smag, herunder mørke frugter, krydderier og chokoladenoter.     

Puglia-regionen

Puglia-regionen ligger langs Italiens sydøstlige kyst og producerer hovedsagelig røde druesorter som Primitivo (også kendt som Zinfandel), Negroamaro og Uva di Troia, som bruges til at lave fyldige bordvine med intense aromaer af mørke frugter som brombær, blommer og kirsebær sammen med noter af urter eller jordnær smag. Disse relativt billige bordvine af høj kvalitet passer perfekt til kraftige retter som pasta bolognese eller stegte lammekoteletter. 

Om forfatteren

Related Posts

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.