Gangbroer er et vigtigt redskab for ethvert udendørsrum. De giver en indbydende indgang til dit hjem og kan binde forskellige elementer i din have sammen, f.eks. haver, damme, terrasser og terrasser. Med det rigtige design og de rigtige materialer kan en gangbro endda blive omdrejningspunktet i dit udendørs område. Læs videre for at få mere at vide om, hvorfor du bør overveje at tilføje en gangbro til dine udendørsarealer, og hvordan du gør det.

Hvorfor du bør tilføje en gangbro

Gangarealer tilføjer karakter og charme til ethvert udendørsrum. Uanset om du er på udkig efter noget subtilt eller noget dristigt og iøjnefaldende, er der et gangdesign, der passer til dine behov. En veldesignet gangbro giver også praktiske fordele – den holder folk væk fra mudret græs eller andre sarte områder, hjælper med at lede besøgende hen til hoveddøren og gør det lettere at bevæge sig rundt i haven uden at sidde fast i ujævnt terræn. Og hvis sikkerheden er et problem i din have på grund af løst grus eller glatte overflader, kan en gangbro være med til at sikre, at ingen kommer uventet til at vælte, når de er ude og nyder dit udendørs opholdsområde.

Overvejelser om design af din gangbro

Når du designer din gangbro, er der mange faktorer, du skal tage hensyn til. Først og fremmest er det materiale, du ønsker at bruge – beton, murstensbelægninger, fliser osv. Hvert materiale har sit eget unikke udseende og følelse, så vælg et materiale, der passer bedst til stilen i dit hjem og landskabsdesign. Det næste punkt er størrelsen – der findes bredder fra 1,5 meter op til 1,5 meter, alt efter hvor meget plads du har til rådighed i din gård. Endelig skal du beslutte, hvor lang den skal være – korte stier kan forbinde to punkter med hinanden, mens længere stier kan sno sig gennem haver eller rundt om damme.

Sådan installerer du en gangsti

Det er ikke overdrevent svært at installere en gangbro, men det kræver en vis fysisk indsats, så sørg for at have masser af tid til side, inden du går i gang! Start med at lægge stien ud med pæle og snor, grav derefter græsset eller jorden langs stilinjen ud og fyld den med grus, før du tilføjer sand ovenpå (dette hjælper med at holde tingene jævne). Når det er gjort, skal du lægge det materiale, du har valgt til din sti (mursten/fliser) i det mønster, du ønsker, idet du starter i den ene ende af stien og arbejder mod den anden ende, indtil du er færdig! Hvis det er nødvendigt, komprimeres hvert lag efter hver tilføjelse (sand/grus) ved hjælp af enten en stampemaskine eller en tung genstand som f.eks. en hammer, før du går videre til næste lag, dvs. mursten/fliser, indtil det er færdigt, og voila! Du har nu en smuk ny sti, der fører ind i en oase i baghaven!

læs mere om gangbroer

Om forfatteren

Related Posts

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.