Musikkens historie er lang og kompliceret og fuld af forviklinger. Men i sin kerne har musik altid handlet om mennesker, der skaber lyd sammen.

De tidligste beviser på musikinstrumenter går tilbage til for ca. 35.000 år siden, hvor de tidlige mennesker begyndte at lave fløjter af knogler og dyrehorn. Med tiden blev der udviklet andre instrumenter, herunder trommer, strengeinstrumenter og blæseinstrumenter.

Efterhånden som menneskene begyndte at danne kulturer og civilisationer, blev musikken stadig vigtigere. Den blev brugt til religiøse ceremonier og ritualer, som en måde at fortælle historier på og som en form for underholdning.

Opfindelsen af fonografen i 1877 af Thomas Edison markerede et vigtigt vendepunkt i musikhistorien. For første gang kunne musikken optages og afspilles for første gang. Dette førte til et boom i populariteten af indspillet musik, og i begyndelsen af 1900-tallet opstod pladeselskaber over hele verden.

Den næste store udvikling kom i slutningen af 1960’erne med fremkomsten af bærbare kassettebånd og spillere. Dette gjorde det muligt for folk at lytte til musik hvor som helst og når som helst.

I 1980’erne kom compact disc (CD) frem, som hurtigt erstattede kassettebånd som det foretrukne format til indspillet musik. CD’er var mindre, mere holdbare og havde en meget bedre lydkvalitet end kassetter.

I 1990’erne, førte internettets fremkomst til en ny måde at lytte til musik på: streaming. Tjenester som Napster og Spotify gjorde det muligt for brugerne at lytte til musik uden at skulle downloade eller købe individuelle sange eller album.

I dag er musik mere tilgængelig end nogensinde før. Med et par klik med musen eller et par tryk på en skærm kan du lytte til musik med det samme fra et hvilket som helst sted i verden.

Om forfatteren

Related Posts

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.