Padel er en stigende populær sport i Danmark. Det er en kombination af badminton og tennis, som spilles på en mindre bane med kortere ketsjere og et mindre boldformat. Spillet kan spilles af alle aldre og niveauer, og det kræver ikke en enorm investering i udstyr at starte. Men hvad skal man egentlig bruge for at spille padel? I denne blog vil vi gennemgå alle nødvendige elementer for at komme i gang med denne spændende sport.

Padelketcher

En padelketcher også kaldet padelbats er en lidt mindre ketcher end dem, der normalt bruges i tennis eller badminton. Ketcheren har også lidt andre karakteristika, så det er vigtigt at vælge en ketcher, der passer til ens spilniveau og spillestil. Eksempelvis kan der være forskel på størrelsen af hovedet, grebet og materialet. En billigere padelketcher vil typisk være lavet af glasfiber, mens de mere avancerede ketchere ofte er lavet af kulfiber eller andre mere avancerede materialer.

Bolde

Til padel spilles der med en lidt mindre og tungere bold end i tennis. De fleste grips derfor bedst om bolde med en diameter på 6,35 cm og en vægt på mellem 56 og 59 gram. Bolde i god kvalitet vil have en blød overflade og en god holdbarhed. Det er en god idé at stocke op på bolde, så man ikke løber tør under spillet.

Padelbanen

Padel spilles typisk udendørs, og banen er en mindre version af en tennisbane på 20 meter x 10 meter. En padelbane er altid indhegnet og har en glasvæg langs hver langside. Væggene kan bruges til en mere avanceret spilfordel, da man kan spille boldene i forskellige vinkler og højder langs væggene.

Padel-sko og tøj

Der er ingen krav til, hvad man skal have på, men det er vigtigt, at man har det rigtige fodtøj for at undgå skader. En padel-sko skal have en god støddæmpning og en skridsikker sål. Det er også en god idé at have tøj på, der giver god bevægelsesfrihed og åndbarhed, da man kan komme til at svede i løbet af spillet.

Partner

Det sidste, men måske det vigtigste element, er at have en partner at spille med. Padel kan spilles 1 mod 1, men det er en sjovere og mere strategisk game at spille double. Spilpartneren kan give feedback til dit spil og hjælpe og støtte dig undervejs. Det er også vigtigt at have en god kommunikation og et positivt samarbejde på banen.

Om forfatteren

Related Posts

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.