Indretningsdesign er ofte opfattet som en luksus forbeholdt de rige og berømte. Men sandheden er, at alle kan skabe et smukt og indbydende hjem med blot nogle få enkle designelementer. Uanset om du ønsker at opdatere et enkelt rum eller hele dit hus, får du her nogle indretningsideer, der kan hjælpe dig i gang.

Stue 

Stuen anses ofte for at være det vigtigste rum i hjemmet, så det betaler sig at give det særlig opmærksomhed, når du indretter det. Start med at vælge en farvepalet, der afspejler din personlighed og stil. Hvis du foretrækker neutrale farver, kan du vælge nuancer af hvid, grå og beige; hvis du er mere vovet, kan du prøve mere dristige farver som marineblå eller smaragdgrøn. Tilføj derefter møbler og tilbehør, der matcher de valgte farver. Overvej at tilføje et tæppe for at definere rummet, og vælg møbler, der kombinerer både komfort og stil. Endelig må du ikke glemme belysningen – vælg lamper med varme pærer for at skabe en hyggelig atmosfære, eller vælg lysere pærer, hvis du har brug for mere lys til at læse eller underholde gæster.

Soveværelse 

Dit soveværelse skal være et fristed, hvor du kan trække dig tilbage fra hverdagens travlhed – så hold tingene enkle! Begynd med at vælge sengetøj i beroligende farver som blå eller grønne farver, og tilføj derefter plyspuder og tæpper for at gøre det ekstra indbydende. Invester i gardiner af god kvalitet for at blokere det naturlige lys, når det er nødvendigt; mørklægningsgardiner er ideelle, hvis du har brug for fuldstændig mørke under middagslur om dagen eller nattesøvn. Tilføj derefter hylder over dit hovedgærde til at opbevare bøger eller udstille nipsgenstande; det vil hjælpe med at få dit soveværelse til at se mindre rodet ud uden at gå på kompromis med opbevaringspladsen. Endelig kan du bruge vægkunst til at give rummet lidt personlighed – indrammede prints af landskaber eller abstrakte designs vil se godt ud mod ensfarvede vægge.

 

Køkken 

Køkkenet er et af de mest travle rum i ethvert hjem – så funktionalitet bør altid have højeste prioritet, når du indretter dit køkken! Vælg apparater, der er energieffektive (eller endda solcelledrevne) for at reducere eludgifterne over tid; det hjælper også med at reducere dit CO2-fodaftryk! Vælg holdbare kabinetter og bordplader af materialer som marmor eller kvarts; de koster måske mere på forhånd, men de holder længere end billigere alternativer som laminat eller MDF (Medium-Density Fiberboard). Når du skal indrette dig, kan du inddrage planter i dit design – de vil lyse op på ellers kedelige overflader og samtidig hjælpe med at rense den indendørs luftkvalitet! Endelig bør du overveje at investere i belysningsarmaturer, der giver både arbejdsbelysning (til madlavning) og stemningsbelysning (til spisning).

Badeværelse

Én vigtig ting: badeværelsesfliser. De gør en KÆMPE forskel for udseendet ude på badeværelset, og du kan finde dem hos Dansk Flise Lager.

Det vil du ikke fortryde.

Om forfatteren

Related Posts

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.